Previews van de trouwfoto’s van Dominique en Joost die vrijdag in de Hooglandse Kerk in Leiden coronaproof getrouwd zijn. Het was enorm spannend of hun bruiloft door kon gaan maar uiteindelijk was hun een prachtige trouwdag gegund. Inclusief een heerlijk zonnetje waardoor wij fijn met licht konden spelen.

Hooglandse Kerk in Leiden
Eigenlijk zou hun trouwdag heel anders uitgezien hebben. Hij zou zelfs al veel eerder plaats hebben moeten vinden, namelijk afgelopen voorjaar. En hoewel ze steeds meer moesten afwijken van hun oorspronkelijke plannen stond 1 ding vast: er zou nog in 2020 getrouwd worden! En dus was het op 6 november dan toch zover: hun trouwdag!

Ook de trouwlocatie die ze eigenlijk gekozen hebben kon niet gebruikt worden en dus weken ze uit naar een alternatieve locatie. Maar wat voor een locatie, wow! De Hooglandse Kerk is een ‘skyline bepalend gebouw’, overal vanuit Leiden kun je deze kerk zien liggen.

Maar daar begon hun dag niet. Voor Dominique begon de dag bij hun thuis (waar ze midden in een verhuizing zitten, kon er ook nog wel bij) en Joost bij zijn ouders. En pas in de kerk zagen ze voor elkaar voor het eerst, maar niet voordag de vader van Dominique zijn dochter voor het eerst in haar bruidsjurk gezien had. Wat een bijzonder moment blijft dat om te mogen fotograferen.

In de Hooglandse Kerk stond het zonnetje inmiddels heerlijk naar binnen te schijnen en kon het bruidspaar dus ook letterlijk in het zonnetje gezet worden op hun bijzondere trouwdag. Vol emoties zagen ze elkaar voor het eerst en kon de ceremonie met een traan maar ook zeker veel humor plaatsvinden. Twee overtuigende ja-woorden werden gegeven en onder luid applaus kusten het kersverse bruidspaar elkaar. Handtekeningen werden gezet en daarmee was hun huwelijk officieel voltrokken.

In een ander deel van de kerk (ja deze kerk is echt enorm groot…) sneden ze hun bruidstaart aan en kon er getoost worden met champagne. Corona-proof werd er daarna gefeliciteerd en hebben we de groepsfoto’s gemaakt. In het laatste zonnetje, want wat gaat de zon al snel onder nu, hebben we de fotoreportage in het centrum van Leiden gemaakt waaronder bij de Burcht en de Morspoort. Inclusief trouwauto, want op deze Suzuki Swift is Joost erg trots door wat hij er allemaal aan gesleuteld heeft.

Avondprogramma
Na de fotoshoot vertrokken we naar een hotel in Leiden waar, omdat er daar overnacht werd, gedineerd kon worden met de gasten. Wat fijn en wat een mooie sfeer hier bij Steenhof Suites. Natuurlijk hebben we de bekende afsluitende foto in hun bruidssuite gemaakt.

Maar daarmee was hun dag nog niet over. We vertrokken namelijk nog naar hun huis om daar een drive-by te fotograferen. Veel van hun oorspronkelijke avondgasten namen op deze manier toch nog deel aan hun dag door even langs te komen en vanuit hun auto het bruidspaar te feliciteren. Als bedankje kregen hun gasten een flesje Coronabier en zoutjes mee om zelf toch nog een feestje te kunnen bouwen. Super gaaf bedacht!

En daarna was het toch echt einde van hun trouwdag. Wat een dag! Wat een liefde en mooie emoties tussen de bruid en bruidegom, wat een prachtige locaties en wat een fantastisch licht hadden we!!!