Waarom twee bruidsfotografen op jullie bruiloft:

Wat zijn nou de voordelen van twee fotografen op jullie bruiloft? Vind je het spannend om op de foto te gaan gedurende de hele dag, staan er opeens twee fotografen voor je. Of misschien denk je dat twee fotografen tijdens jullie ceremonie in een intieme setting teveel is. Niets is echter minder waar!

Reden 1 van de 4: we zijn juist minder opvallend aanwezig!
Juist omdat we met twee fotografen op jullie bruiloft komen zijn we minder opvallend aanwezig op jullie bruiloft. Dit geldt vooral voor de ceremonie en eventueel het kerkelijk huwelijk, de momenten waarop niet veel mensen rondlopen. Wanneer wij met zijn tweeën fotograferen, kunnen wij allebei op een bepaalde plek gaan staan om foto’s te maken. Juist dat rondlopen kan als storend worden ervaren. 

Reden 2 van de 4: we fotograferen het mooiste moment vanaf de beste plek.

Deze tweede reden is al vanaf het begin van de dag van kracht. Doordat wij met twee fotografen zijn, is het mogelijk om bij de hele voorbereiding van de bruid en de hele voorbereiding van de bruidegom te zijn.  Vaak is juist dit moment heel bijzonder omdat dit het enige moment van de dag is waarop jullie niet samen zijn. De foto’s geven naderhand een heel duidelijk beeld van wat de ander tijdens de voorbereiding heeft meegemaakt. Ook is de voorbereiding vaak een heel intiem moment dat meestal bij de ouders thuis plaatsvindt. Hoe mooi is het om juist foto’s te hebben van jullie en jullie ouders die jullie helpen bij bijvoorbeeld het omdoen van je armbandje of bij de manchetknopen?

Maar ook gedurende de trouwdag zien wij veel voordelen. Zoals bij reden 1 al genoemd is, staan wij op een bruiloft altijd op verschillende plekken. Hierdoor kunnen we tijdens het selecteren van de foto’s beoordelen wie op bepaalde momenten op de beste plek stond en daardoor de mooiste foto gemaakt heeft. Het ene moment zal fotograaf 1 op de beste plek staan, het volgende moment kan juist vanaf fotograaf 2 het mooist te fotograferen zijn. En allebei hebben we! Het kan ook voorkomen dat we juist beide foto’s van een bepaald moment willen hebben. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het maken van de entree en het weggeef moment! Hoe mooi is het als op jullie een foto hebben waarbij juist de verwonderde en vaak emotionele blikken van de gasten te zien is, maar waarbij jullie ook een foto hebben waarop het weggeef moment, duidelijk in beeld gebracht is.