Tips voor het vinden van jullie perfecte trouwfotograaf

Jullie hebben het vast ook meegemaakt toen jullie jong waren, avondjes op de bank waarin jullie het trouwalbum van jullie ouders of misschien wel jullie opa en oma hebben doorgekeken. Bij het doorkijken van de trouwalbums werden altijd de beste verhalen verteld en de mooiste herinneringen opgehaald. Hoe mooi is het om samen met dierbaren terug te kunnen blikken op één van de mooiste dagen van iemand zijn leven, waarbij de mooie jurk van de bruid jaren later nog altijd alle aandacht trekt? Dat is het waardevolle aan het hebben van trouwfoto’s. Vaak denken we dat we deze foto’s alleen voor het hier en nu maken, maar de ervaring leert dat juist vele jaren later het trouwalbum vaker dan ooit wordt opengeslagen en dat de foto’s een veel grotere waarde hebben gekregen dan direct na de bruiloft.

Maar hoe zorg je er nou voor dat jullie de trouwfotograaf vinden waar jullie warm van worden? Dat jullie de fotograaf vinden die zorgt voor de mooie herinneringen zodra jullie het trouwalbum weer openslaan? Hieronder geven wij een aantal tips! Hopelijk hebben jullie er wat aan bij de zoektocht naar de perfecte trouwfotograaf!

Interesse om ons als jullie trouwfotograaf voor de bruiloft te vragen?

Kies voor een fotograaf die aansluit bij jullie stijl.

Natuurlijk kan een fotograaf luisteren naar jullie wensen en hier op letten, maar een trouwfotograaf kan zijn of haar stijl niet volledig veranderen. Zorg ervoor dat jullie in eerste instantie uitvinden welke fotografiestijl jullie het mooist vinden voor jullie trouwfoto’s. Stijl is namelijk essentieel bij het kiezen van een fotograaf. Ga samen kijken naar foto’s in verschillende stijlen om zo te ontdekken welke stijl bij jullie past.  Houden jullie bijvoorbeeld van kleurrijke en sfeervolle foto’s of meer van zwart-wit foto’s met sterke contrasten. Zijn foto’s van jullie gasten en familieleden belangrijk of willen jullie vooral foto’s van jullie tweeën hebben? En willen jullie alleen de ceremonie gefotografeerd hebben of zijn de voorbereidingen van jullie en het feest met al jullie avondgasten ook belangrijk om te laten fotograferen? Dit zijn allerlei zaken waar jullie naar kunnen kijken.

Elke fotograaf heeft zijn eigen stijl. Wanneer wij onze stijl van fotograferen omschrijven, komt allereerst het woord landschap in ons naar boven. Wij maken graag mooie lichte foto’s met veel groen en omgeving. Wij werken toe naar meerdere foto’s in een reportage die zonder dat jullie erop staan eigenlijk al zo mooi zijn dat jullie ze aan de muur thuis zouden willen ophangen. En omdat jullie wel deze foto’s staan is de foto een persoonlijk kunstwerk.
Vervolgens komt het woord emotie in ons naar boven. Doordat wij met twee fotografen fotograferen, kunnen wij alle emoties op een dag vastleggen. Het gaat daarbij zowel om de emoties van jullie als die van jullie gasten. Wij houden niet van geposeerde foto’s, maar vinden het veel belangrijker dat jullie van elkaar en van jullie  gasten genieten tijdens de trouwdag. De spontane foto’s zijn immers vaak de mooiste foto’s.
Ook het woord stoer is kenmerkend voor onze stijl van fotograferen. Overdag maken wij in de natuur de romantische foto’s, maar ’s avonds maken wij ook een stoere foto die als slotfoto in het trouwalbum kan komen te staan. Een mooie afsluitende foto in het donker waarbij jullie en de trouwlocatie mooi uitgelicht zijn.

Beste trouwfotograaf huwelijksfotograaf bruidsfotograaf
Tips vinden trouwfotograaf

Vraag rond en lees reviews.

Wellicht zijn er al mensen in jullie omgeving getrouwd. Vraag hen eens waar zij op hebben gelet en wat zij kunnen adviseren. Wat waren voor hun belangrijke keuzes die ze maakten bij het zoeken naar een fotograaf. En hoe kijken ze later terug op die keuzes? Zouden ze het nu misschien anders doen?
Kijk ook eens op social media en lees reviews van verschillende fotografen. Daarbij kan het erg veel vertrouwen en zekerheid geven wanneer een fotograaf aangeraden wordt door een trouwlocatie waar jullie enthousiast over zijn. Een trouwlocatie zal alleen maar met professionele fotografen samenwerken die ze met vertrouwen aan jullie kunnen aanraden. 

Wij zijn ontzettend trots op de waardering die wij van onze bruidsparen krijgen. Wij hebben namelijk als cijfer een 9,9 uit 10 gekregen. Hoe gaaf is dat? Wij doen er echt alles aan om dit mooie cijfer te behouden en om ieder bruidspaar de meest persoonlijke aandacht en de allermooiste trouwfoto’s te geven. Als jullie het leuk vinden, kunnen jullie hier die reviews lezen. 
Daarbij worden worden we door meer dan 9 trouwlocaties in Utrecht en daarbuiten aangeraden. Daar zijn we ook uitermate trots op!

Zoek een fotograaf bij wie jullie je op jullie gemak voelen.

Tijdens de hele bruiloft hebben jullie met de fotograaf te maken. Jullie willen ontspannen foto’s hebben tijdens de bruiloft. Het is daarom ontzettend belangrijk dat jullie een goede klik hebben met jullie trouwfotograaf. Zorg voorafgaand aan de bruiloft dat jullie de fotograaf in real-life gesproken hebben. Via Skype kan ook, maar de voorkeur ligt toch bij een afspraak waarbij jullie en de trouwfotograaf elkaar echt kunnen zien. Stel de fotograaf alle kritische vragen die jullie hebben en bedenk goed of jullie het fijn zouden vinden om bij deze fotograaf voor de lens te staan.

Ook voor een fotograaf is het heel belangrijk om een goede klik te hebben met het bruidspaar. Wanneer er geen goede klik is tussen een bruidspaar en een fotograaf, is dit altijd te zien op de foto’s. Om deze reden vinden wij het dan ook erg belangrijk om jullie in real-life te zien. Zodra jullie contact met ons opnemen, plannen wij graag een kennismakingsgesprek met jullie. Dit gesprek is echt bedoeld om te kijken of er een klik is en of onze manier van fotograferen bij jullie past. Wij vinden het heel belangrijk dat dit gesprek in real-life plaatsvindt, omdat een Skype gesprek voor ons toch een stuk onpersoonlijker aanvoelt. Juist het persoonlijke aspect is voor ons als fotografen enorm belangrijk.

Profielfoto Damien Franscoise Tweemetervijf fotografie

Damien van Tweemetervijf fotografie / Trouwfotograaf Utrecht

Onderzoek of de fotograaf voldoet aan jullie wensen.

Elke fotograaf is anders en heeft andere kwaliteiten en belangen. Jullie moeten goed bedenken wat jullie belangrijk vinden en wat jullie willen. Wanneer jullie bijvoorbeeld zouden willen dat de trouwfotograaf ook tijdens het feest fotografeert, moet de trouwfotograaf met flitsers kunnen werken. De feestlocatie is vaak donker en zonder flitser red je het als trouwfotograaf niet meer. Ditzelfde geldt voor donkere trouwlocaties of binnenlocaties waar foto’s gemaakt kunnen worden. Verder is de ene fotograaf veel meer aanwezig dan de andere fotograaf. Bedenk of jullie het fijn vinden voor jullie en jullie gasten als een fotograaf opvallend aanwezig is tijdens de trouwdag.

Flitsers, voor ons zijn ze onmisbaar geworden. Als het een dag slecht weer is kunnen wij toch de mooiste foto’s van jullie maken op elke mogelijke binnenlocatie. Zelfs als een binnenlocatie super donker is, kunnen wij nog fotograferen! Ook kunnen wij de mooiste foto’s van jullie feest maken! Er zijn veel fotografen die zodra het donker is, moeten stoppen met fotograferen omdat de foto’s dan niet meer lukken. Hier hebben wij dus absoluut geen last van. Ook vinden wij het ontzettend belangrijk dat wij tijdens de trouwdag niet in het middelpunt staan. Het gaat tijdens jullie trouwdag om jullie en niet om ons als fotografen. Daarom proberen wij altijd op onopvallende plekken te gaan staan zodat jullie en jullie gasten optimaal van elkaar kunnen genieten.

Ga op zoek naar de betrouwbare en professionele fotograaf.

Iedereen kent wel iemand in zijn directe omgeving die leuke foto’s kan maken, maar met het maken van een aantal leuke foto’s kom je er tijdens een bruiloft niet. Niemand wil dat de foto’s kwijtraken of niet scherp zijn. Ga dus kritisch op zoek naar een betrouwbare en professionele fotograaf. Een betrouwbare, professionele fotograaf heeft voldoende ervaring (meer dan 20 bruiloften), werkt met goede apparatuur en maakt back-ups. Vanaf de computer is het erg lastig om te ontdekken of een fotograaf professioneel is. Kijk allereerst eens op de website van de fotograaf. Een goede, professionele fotograaf heeft sowieso een website waar recent informatie op geplaatst is. Ook heeft deze fotograaf voldoende portfolio materiaal en goede reviews van bruidsparen. Ga vooral eens met de fotograaf in gesprek en stel alle kritische vragen die de jullie hebben. Ook staan er op veel websites De meest gestelde vragen. De antwoorden van deze vragen maken al veel duidelijk over de betrouwbaarheid en de professionaliteit van de fotograaf.

Zodra wij van jullie bruiloft weggaan, hebben wij al jullie foto’s al op meerdere plaatsen opgeslagen zodat wij niet bang hoeven zijn dat wij jullie foto’s kwijtraken. Dit gebeurt nogmaals wanneer wij na jullie bruiloft thuiskomen. Het is ons nog nooit overkomen dat wij een foto zijn kwijtgeraakt, en dat houden wij heel graag zo. Verder fotograferen wij altijd met de nieuwste apparatuur zodat wij er zeker van zijn dat alles naar behoren werkt tijdens jullie bruiloft.

Tips voor de beste fotograaf
Tips beste fotograaf bruiloft huwelijk trouwdag

Begin op tijd met jullie zoektocht.

In Nederland ligt het trouwseizoen tussen mei en september. Vaak zijn trouwfotografen al ruim voor het trouwseizoen volgeboekt. Wanneer jullie tussen mei en september gaan trouwen, zorg dan dat jullie ongeveer 6 maanden voorafgaand aan de bruiloft een trouwfotograaf hebben. Dit scheelt een hoop stress en tijd om een mogelijke andere fotograaf te zoeken. Er is altijd wel een goedkope fotograaf beschikbaar, maar wanneer jullie een professionele fotograaf zouden willen, zouden jullie bij te laat boeken wel eens mis kunnen grijpen. Zodra jullie de perfecte trouwfotograaf gevonden hebben, boek deze dan direct.

Ja, ook ons gebeurt het zo nu en dan dat wij nee moeten zeggen tegen een toekomstig bruidspaar. Dit vinden wij erg jammer, maar helaas kunnen wij hier niets aandoen. Wij kunnen jullie alleen maar aanraden om ons inderdaad vroeg genoeg te benaderen, zodat wij jullie trouwdag kunnen vastleggen. Het is altijd lastig om voor een tweede keuze te gaan! Probeer dit echt voor te zijn!

Bedenk goed of jullie één fotograaf of twee fotografen op jullie bruiloft willen.

Een second shooter. Jullie hebben er vast wel eens van gehoord. Er zijn fotografen die niet alleen fotograferen, maar die juist samen op een bruiloft werken. Er zijn redenen waarom fotografen hiervoor kiezen. Allereerst is er veel meer ruimte voor het fotograferen van spontane momenten omdat vier paar ogen veel meer zien dan twee paar ogen. Ook zijn twee fotografen minder opvallend aanwezig dan wanneer een fotograaf te werk. De fotografen kunnen op deze manier allebei vanuit een verschillende hoek fotograferen. Tot slot kunnen de fotografen veel creatiever te werk gaan. Samen sta je sterker dan alleen. Dat is ook zo met de creatieve mogelijkheden die er zijn.

Wij zijn overtuigd van het fotograferen van bruiloften met zijn tweeën. Zeker omdat wij ontzettend goed op elkaar zijn ingespeeld. Wij weten precies van elkaar wat wij op een dag fotograferen en wij weten precies waar wij moeten gaan staan om allebei de mooiste foto’s te kunnen maken. Op deze manier missen wij geen enkel belangrijk moment meer. Een van de twee fotografen richt zich bijvoorbeeld vooral op het bruidspaar terwijl de andere veelmeer let op de emoties van de gasten. Het zou toch jammer zijn als er geen foto gemaakt is van de ontroerde vriendin of van de liefdevolle blik van jullie moeder!

Tips trouwfotograaf vinden bruidsfotograaf
Tips trouwfotograaf bruidsfotograaf Utrecht Rotterdam

Vraag de trouwfotograaf om een volledige trouwreportage te laten zien.

Elke fotograaf heeft een aantal foto’s op een website staan, maar een volledige trouwreportage vertelt veelmeer dan een aantal losse, mooie foto’s. Wanneer jullie geïnteresseerd zouden zijn in een trouwfotograaf, vraag hem of haar dan eens om een volledige trouwreportage te laten zien. Op deze manier hebben jullie een volledig beeld van zijn of haar kwaliteiten.

Wanneer jullie bij ons op gesprek zijn, laten wij jullie met alle liefde volledige trouwreportages zien, maar ook op onze website is al het een en ander te vinden. Wanneer jullie naar de website www.trouw-portret.nl gaan en dan op weblog klikken, zien jullie van alle bruiloften een kort filmpje. In dit filmpje zijn foto’s van de hele dag verwerkt. Een leuke manier om foto’s van alle bruiloften te kunnen bekijken.

Bereid jullie samen voor op de bruiloft.

Wanneer jullie een trouwfotograaf gekozen hebben, is het belangrijk om samen met hem of haar concreet na te gaan denken over jullie bruiloft. Het is belangrijk om jullie wensen  en voorkeuren aan de trouwfotograaf door te geven. Ook wil de trouwfotograaf graag weten waar hij of zij op moet letten. Zo kan het bijvoorbeeld het geval zijn dat een van de gasten niet goed kan lopen. Hier moet rekening mee gehouden worden bij het maken van de groepsfoto’s. Overleg dus goed.

Onze ervaring is dat dit stukje vaak over het hoofd gezien wordt. Dit is absoluut geen probleem voor ons, omdat wij jullie hierbij graag helpen. Zodra jullie ons geboekt hebben, sturen wij jullie een informatiedocument toe. In dit informatiedocument staan tips en trucs die wij jullie graag willen geven bij het voorbereiden van jullie bruiloft.  Voorafgaand aan de preweddingshoot ontvangen jullie van ons ook een vragenlijst. Zo vragen wij bijvoorbeeld om een draaiboek. Dit is iets waar veel mensen op dat moment nog niet aan gedacht hebben, maar wat wel ontzettend handig is voor ons en voor bijvoorbeeld de ceremoniemeesters.

Bekijk de prijzen op de websites

De meeste fotografen hebben hun prijzen op de website gepubliceerd. Bekijk de websites van trouwfotografen die jullie interessant vinden eens. Maar laat jullie niet al te veel misleiden door de prijzen. Een goedkope fotograaf klinkt zo interessant, maar jullie laten foto’s maken voor het leven. Het zou super zonde zijn wanneer jullie foto’s niet scherp of niet goed opgeslagen zijn.

Ook wij hebben onze prijzen op de website staan. Wanneer jullie hier klikken, zien jullie daar onze tarieven staan. Hier zijn al onze tarieven terug te vinden. Dit zijn de prijzen voor twee fotografen op jullie bruiloft. Mochten jullie hier nog vragen over hebben, kunnen jullie altijd contact met ons opnemen.

Tips voor het vinden van de beste trouwfotograaf bruidsfotograaf
Beste trouwfotograaf bruidsfotograaf huwelijksfotograaf Utrecht