Trouwlocatie kiezen tips bruiloft Kasteel Duurstede

Tips voor het kiezen van de perfecte trouwlocatie

Wauw, jullie hebben plannen om te gaan trouwen, hoe gaaf is dat? Maar jullie merken vast ook wel dat er nu een hoop op jullie afkomt. Jullie moeten gaan nadenken over de gasten, over de invulling van de dag en niet te vergeten over de trouwlocatie. In Nederland zijn er zo’n 1500 officiële trouwlocaties. Van mooie kastelen tot aan boerderijen. Van trouwen in de stad tot aan trouwen op een strand. Een enorme keuze, maar daardoor is het misschien wel des te moeilijker om de juiste keuze te kunnen maken. Wij helpen jullie graag op weg. Hieronder een aantal tips om de perfecte trouwlocatie te kunnen vinden.

1. Het aantal gasten.

Een van de makkelijkste manieren om een aantal van de locaties weg te kunnen strepen is door na te denken over het aantal gasten die jullie op de trouwdag willen uitnodigen. Er zijn super leuke kleine locaties, maar wanneer jullie allebei een grote familie of een grote vriendenkring hebben, zullen er vanzelfsprekend locaties afvallen. Veel bruidsparen hebben dag- en avondgasten. Bekijk dan of een trouwlocatie verschillende ruimtes heeft die jullie zouden kunnen gebruiken.  Bij het kiezen van de locatie moeten jullie ook bedenken of er misschien gasten op jullie bruiloft zijn die niet zo goed ter been zijn of die vaak naar het toilet moeten. Zijn er ook faciliteiten voor deze gasten?

2. Denk na over de stijl van jullie bruiloft.

Iedere locatie heeft zijn eigen entourage. De ene locatie leent zich perfect voor een chique bruiloft met een geweldig luxe meergangen diner. Terwijl de andere locatie zich veel meer leent voor een super gezellige bbq, waarbij jullie naast iedereen kunnen zitten en tijdens het eten lekker rond kunnen lopen. Denk dus goed na over de sfeer die jullie willen hebben tijdens de bruiloft. De locatie zorgt voor een groot gedeelte al voor de sfeer. Denk daarbij ook goed na over het soort foto’s dat jullie willen hebben. Als jullie hele lichte foto’s willen, moeten jullie niet op een donkere locatie trouwen.

Trouwlocatie Tips kiezen Kasteel de Haar Utrecht

3. Denk na over de invulling van de dag.

Denk bij het oriënteren al goed na over de mogelijke invulling van jullie dag. Willen jullie een feest waarbij alle gasten onbeperkt drankjes kunnen nemen, vraag dan goed naar de mogelijkheden op de locatie. Willen jullie een bruiloft waar de gasten veel tijd kunnen nemen om leuke stukjes of spelletjes te doen? Vraag dan of er een microfoon of een beamer ter beschikking is. Iets wat wij ook vaak terugzien bij het feest is het belang van een aparte ruimte waar de niet-feestgangers gezellig met elkaar kunnen kletsen. Zorg ervoor dat alle ruimtes passen bij de activiteiten die jullie op jullie bruiloft zouden willen hebben.

4. Zorg voor een locatie met meerdere mogelijkheden.

De ervaring leert dat rust enorm belangrijk is voor een geweldige bruiloft. Wanneer jullie en jullie gasten de hele dag van locatie moeten wisselen, kan dit zowel voor jullie als voor jullie gasten voor veel onrust en stress zorgen. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat er locaties zijn waar enorm veel mogelijk is. Van een geweldige ceremonie tot een uitbundig feest of van een geweldige ceremonie tot een super gezellige receptie. Denk goed na over  een locatie waar veel mogelijk is.

5. Buiten trouwen? Zorg ervoor dat er op dezelfde locatie een mooie binnenlocatie is.

Het is super romantisch en mooi. Buiten trouwen op een mooie zonnige dag aan het strand of in het bos. Helaas is het weer in Nederland niet altijd even zonnig en betrouwbaar. Wanneer jullie buiten zouden willen trouwen moeten jullie daarom ook altijd goed nadenken over een mogelijke binnenlocatie. Om bij punt 3 aan te sluiten, zouden wij jullie willen aanraden om na te denken over één locatie waar jullie zowel binnen als buiten zouden kunnen trouwen.

6. Is alle aandacht op jullie gericht?

Tijdens een perfecte bruiloft is het belangrijk dat alle aandacht ook naar jullie uitgaat. Er zijn locaties waarbij er naast jullie bruiloft nog een andere bruiloft plaatsvindt of waarbij er naast jullie bruiloft nog een restaurant open is. Dit kan ertoe leiden dat niet alle aandacht op jullie gericht is. Het is ontzettend belangrijk dat jullie en jullie gasten tijdens deze dag in het middenpunt staan. Wanneer er bijvoorbeeld nog een andere bruiloft gevierd wordt, of wanneer er mensen in het restaurant aan het eten zijn is het mogelijk dat er te weinig parkeerplaatsen zijn. Zorg ervoor dat jullie zulke perikelen niet tegenkomen op jullie bruiloft.

Trouwlocatie Kasteel Hooge Vuursche Baarn Utrecht Tips

7. Zorg voor een locatie waar jullie allebei een band mee hebben.

Hoewel er een heel aantal geweldige trouwlocaties in Nederland is, kiezen veel mensen er ook voor om een bruiloft in eigen tuin of in het gezellige restaurant waar het bruidspaar de eerste date had, te vieren. Veel bruidsparen kiezen voor een stad of plaats of een trouwlocatie waar zowel de bruid als de bruidegom een band mee heeft. Dit maakt de bruiloft nog iets specialer, omdat het voor het bruidspaar super persoonlijk aanvoelt.

8. Zorg voor een goede bereikbaarheid van de locatie.

Er zijn geweldige trouwlocaties in Nederland die goed bereikbaar zijn, maar er zijn ook geweldige trouwlocaties in Nederland die iets minder goed bereikbaar zijn. Dit is op zich geen probleem, maar denk wel even goed na over de mogelijke consequenties. Zo kan het zijn dat gasten niet kunnen komen als zij geen auto ter beschikking hebben. Er zijn bruidsparen die dan voor een bus zorgen zodat elke gast toch kan komen. Ook wordt er wel eens voor een mogelijke plek om te overnachten gezorgd. Houd de bereikbaarheid dus goed in gedachten bij de keuze van jullie trouwlocatie.

9. Denk na over de kosten.

Hoe geweldig sommige locaties ook klinken, helaas zal niet elke locatie binnen jullie budget liggen. Denk vooraf goed na over het bedrag dat jullie willen uitgeven aan jullie perfecte trouwlocatie. Dit maakt de selectie al weer een stukje makkelijker. Dit onderdeel is niet altijd leuk, maar wel heel belangrijk.

10. Begin op tijd met de selectie.

Dit punt ligt misschien een beetje voor de hand, maar in Nederland is trouwen erg populair en sommige trouwlocaties zijn al erg vroeg volgeboekt. Begin dus op tijd met oriënteren. Wanneer jullie denken, dat heeft niet zoveel prioriteit zou het zomaar kunnen dat jullie naast de boot vissen. Dat zou toch super zonde zijn.

Kasteel Wijk Duurstede Trouwlocatie Bruiloft tip

11. Kijk op onze website onder het kopje Trouwlocaties die wij aanraden.

Na tien jaar ervaring weten wij wel een aantal perfecte trouwlocaties te vinden. Wij vinden het vooral erg belangrijk dat het personeel goed voor het bruidspaar en de gasten zorgt en dat de locatie mooi en centraal ligt. Op onze website hebben wij een selectie gemaakt van trouwlocaties die wij zelf geweldig vinden. Uiteraard kennen wij niet alle locaties en laten wij ons heel graag verassen door andere mooie trouwlocaties, maar het kan jullie wel helpen bij de selectie.

12. Ga kijken!!

De plaatjes op het internet kunnen er nog zo geweldig uitzien of jullie beste vriendin kan nog zo positief zijn, maar het gaat om jullie perfecte trouwdag. Zorg er dus voor dat jullie zelf ervaren hoe een locatie daadwerkelijk is. Ga dus kijken bij locaties die jullie interessant lijken. Op de website www.opentoptrouwlocatieroute.nl kunnen jullie kijken naar de mogelijkheden om op de toplocaties in Nederland te gaan kijken. Op deze website staan geweldige locaties in heel Nederland. Mochten jullie tijdens een van de open dagen niet kunnen, liever op een ander moment op een locatie willen kijken, of liever bij een locatie kijken die niet op de website van de trouwlocatie route staan, neem dan vooral contact op met de locaties. Want jullie gevoel is het allerbelangrijkste. Luister altijd naar jullie gevoel bij het kiezen van de perfecte locatie.

Klooster Bethlehem Trouwlocatie Tips kiezen perfecte locatie bruiloft