Trouwfotografen-Utrecht-Annelieke-Damien-1

Annelieke en Damien als fotograaf op jullie bruiloft

Bij het kiezen van de fotografen voor jullie bruiloft is het natuurlijk ook heel belangrijk om te weten wie er achter de foto’s zitten en of er een klik is tussen ons en jullie. Vandaar dat wij onszelf hieronder willen voorstellen, zodat jullie alvast een eerste indruk van ons hebben.

Damien:

Ik ben sinds 2010 fulltime met fotografie bezig. De naam van het bedrijf Tweemetervijf Fotografie komt dan ook bij mij vandaan. Zodra je mij ziet lopen, begrijp je direct wat er met de naam bedoeld wordt. Sinds 2011 ben ik getrouwd met mijn vrouw Patricia en hebben we drie zonen.
Al veel bruiloften heb ik met veel plezier mogen fotograferen, maar ook het fotograferen van landschappen in zowel Nederland als het buitenland is mij niet vreemd. Ik organiseer regelmatig fotoreizen en dit is dan ook de plek waar de samenwerking tussen mij en Annelieke begonnen is. We kwamen er al gauw achter dat we veel gezamenlijke hobby’s hebben, en dat onze stijl van fotograferen goed op elkaar aansluit.

Annelieke:

Het fotograferen is iets dat bij ons echt in de familie zit. Mijn vader heeft mij en mijn twee broers ontzettend geïnspireerd. Tijdens elke reis die we maken gaan er minstens vier camera’s mee. Een heuse strijd wordt gestreden wanneer we aan het einde van de dag de foto’s van elkaar bekijken. Wie heeft de mooiste foto gemaakt? Deze strijd werd een aantal jaar geleden ook al gestreden toen mijn vader en ik meededen aan een fotocursus bij Damien. Deze cursus heeft uiteindelijk tot de geweldige samenwerking geleidt, en ik geniet er nog elke dag van.

Samen

Hierboven wordt al even kort genoemd dat onze stijl van fotograferen zo goed op elkaar aansluit, maar wat bedoelen we hier dan precies mee. Allereerst zijn we beide groot fan van reizen en van natuur. In onze foto’s proberen we dan ook altijd de natuur (of juist een stoere stadse omgeving) een plekje te geven. We fotograferen graag in het bos of in een weiland, of bij bruggetjes waar je mooie weerspiegelingen kunt fotograferen. Verder zijn we allebei gek op mooi licht. Dit is iets wat niet iedereen ziet, maar licht kan zoveel doen met een foto. Het is belangrijk om dit te kunnen zien, want als je het licht verkeerd gebruikt, kun je een foto juist ook laten mislukken. Ook emoties en gezichtsuitdrukkingen spelen een grote rol, en dan niet alleen die van het bruidspaar zelf, maar omdat wij met zijn tweeën werken, kunnen we ons ook volledig richten op de gasten. Tot slot is Annelieke gek op de kleine details die er op een bruiloft of op een locatie te vinden zijn. De details van het pak of van de jurk, de versieringen op de locaties en de sieraden die het bruidspaar draagt. Damien geniet er daarentegen meer van om mooie sfeerimpressies te maken van de hele groep gedurende de dag. Onze stijl van fotograferen komt dus erg overeen, maar we voegen ook allebei echt iets extra’s toe!