Damien Franscoise - Tweemetervijf fotografie - Trouw-Portret - 2M5

Wie is Damien Franscoise?
Mijn naam is Damien Franscoise, man, geboren in 1984 in Maastricht en daarna via Brunssum, Breda en Den Haag in Houten (vlakbij Utrecht) terecht gekomen. Hier woon ik samen met mijn vrouw Patricia en mijn drie zonen Corné, Lucien en Gabriël. Ik heb een lange tijd in de reiswereld gewerkt, maar sinds 2010 ben ik full-time fotograaf. Dat is een hele goede keuze geweest.

Waarom trouwreportages?
Ik vind het heel bijzonder en inspirerend om een bruiloft van zo dichtbij mee te mogen maken en vast te mogen leggen. Ik vind het leuk dat bruidsparen mij vertrouwen en om eindeloos creatief te mogen zijn.  Ik leg de momenten vast die later jullie herinnering aan de trouwdag zullen zijn. Ik vind het daarbij erg belangrijk dat ik jullie, maar ook jullie dierbaren op een mooie manier vastleg. Later zullen wellicht jullie kinderen en kleinkinderen vol bewondering naar de foto’s kijken en zo weten hoe jullie trouwdag geweest is. Het voelt voor mij heel erg bijzonder om juist die foto’s te mogen maken. Een herinnering voor meerdere generaties!

Doe je ook nog iets anders dan trouwreportages?
De trouwreportages wissel ik af met landschap- en reisfotografie en daar geef ik ook veel cursussen in. (Gemiddeld 400 deelnemers per jaar) Ook organiseer en begeleid ik mijn eigen fotoreizen. Zo ga ik onder meer naar Italië en Frankrijk met enthousiaste hobby-fotografen om hen beter te leren fotograferen. Meer hierover kun je lezen op mijn website over reisfotografie en fotoworkshops.

Ik zou het een voorrecht vinden om jullie te mogen leren kennen en jullie bruiloft te mogen fotograferen! Nemen jullie contact met mij op?

Annelieke van Veen

Tweede fotograaf Annelieke van Veen

Sinds begin 2018 is er uitbreiding bij Tweemetervijf fotografie. Annelieke van Veen heeft het afgelopen jaar een leertraject bij Damien gevolgd en is mee geweest met de fotoreis naar Toscane als deelneemster. Damien was onder de indruk van haar leergierigheid, enthousiasme en oog voor details en merkte een drijfveer bij haar om meer met fotografie te willen doen dan alleen als hobby. Tijd dus om haar binnen te halen!

Wie is Annelieke, in haar eigen woorden?
Ik ben Annelieke, een vrolijke en enthousiaste meid uit Rotterdam. Ik ben geboren in 1991 en in het dagelijks leven werk ik als docent op een middelbare school. In mijn vrije tijd loop ik veel hard en sta ik graag in de keuken. Een van mijn grootste hobby’s is het reizen. De wereld bestaat uit zoveel mooie plekken met bijzondere mensen, dat ik dit allemaal wil vastleggen met mijn grote passie, namelijk fotografie.

Het allerleukste aan fotografie en daarmee ook aan trouwfotografie vind ik het vastleggen van emoties en het vastleggen van bijzondere momenten of locaties. Vaak kun je met een goede foto zoveel meer zeggen dan met woorden. Dat is voor mij echt het doel bij het fotograferen. Zeker bij het fotograferen van bruiloften probeer je de sfeer van de dag zo goed mogelijk in de foto terug te laten komen en wanneer dit lukt geeft het zoveel voldoening.

Hopelijk zie ik jullie op jullie bruiloft!