Wie is Annelieke, de stagiaire bij Tweemetervijf fotografie?

Sinds mei is er uitbreiding bij Tweemetervijf fotografie, in de persoon van Annelieke. Annelieke heeft het afgelopen jaar een leertraject bij mij gevolgd en is mee geweest naar Toscane als deelneemster. Ik was onder de indruk van haar leergierigheid, enthousiasme en oog voor details en merkte een drijfveer bij haar om meer met fotografie te willen doen dan alleen als hobby. Tijd voor mij dus om haar binnen te halen!

Wie is Annelieke?
Annelieke werkt in het onderwijs en heeft een grote betrokkenheid bij haar leerlingen. Als lerares Duits en Nederlands en decaan is ze een graag geziene docent. Maar de uitdagingen die fotografie biedt trekt haar heel erg. Wat zegt ze zelf hierover:

“Zoals jullie vast wel gelezen hebben, heeft Damien op dit moment een stagiaire rondlopen, en die gelukkige ben ik! om jullie allemaal op de hoogte te brengen wil ik mijzelf graag even voorstellen. Ik ben Annelieke, een vrolijke en enthousiaste meid uit Rotterdam. Ik ben 26 jaar en in het dagelijks leven werk ik als docent op een middelbare school. In mijn vrije tijd loop ik veel hard en sta ik graag in de keuken. Een van mijn grootste hobby’s is het reizen. De wereld bestaat uit zoveel mooie plekken met bijzondere mensen, dat ik dit allemaal wil vastleggen met mijn grootste hobby, namelijk fotograferen.

Nu zullen jullie allemaal wel denken dat ik al van kleins af aan druk bezig ben met fotografie, maar dit is niet het geval. Ondanks dat fotograferen bij ons echt in de familie zit, had ik vroeger weinig interesse voor fotografie. Zodra mijn vader een nieuwe camera kocht kreeg mijn broer die van hem en kreeg ik de camera van mijn broer maar deze verdween helaas iets te vaak in de kast.
Totdat mijn vader vroeg of het geen leuk idee was om samen met hem te beginnen met het jaartraject dat je kon volgen bij Damien. Hier heb ik ja op gezegd en wat was het goed! Opeens merkte ik dat fotograferen heel leuk, maar stiekem ook heel moeilijk was. Ik had een nieuwe uitdaging, en daarmee een nieuwe hobby gevonden. Het jaartraject is bijna afgelopen, maar in het afgelopen jaar zijn er maar weinig dagen geweest waarin ik mijn camera niet heb aangeraakt.

Het allerleukste aan fotografie en daarmee ook aan trouwfotografie vind ik het vastleggen van emoties en van bijzondere momenten of plekken. Vaak kun je met een goede foto zoveel meer zeggen dan met woorden. En dat is voor mij echt het doel bij het fotograferen. Zeker bij het fotograferen van bruiloften probeer je de sfeer van de dag zo goed mogelijk in de foto terug te laten komen en wanneer dit lukt geeft het zoveel voldoening.

Ik heb ontzettend veel zin in de aankomende tijd waarin ik een hele hoop mag gaan leren!
Wie weet zie ik jullie wel op jullie bruiloft!

Stagiaire Annelieke van Veen Tweemetervijf Fotografie

Waarom stagiaire?
Dit jaar zal Annelieke als stagiaire meekomen op de bruiloften. Dat klinkt wat schools maar dat is het niet. Zij volgt geen opleiding fotografie maar is echt vanuit haar eigen kracht en mogelijkheden door mij benaderd. Dit jaar wil ze zoveel mogelijk ervaring opdoen met het fotograferen van bruiloften en andere shoots. Na dit jaar zal ze voldoende ervaring opgedaan hebben en zal ze vanaf 2019 als volwaardig tweede fotograaf / second-shooter mee gaan op de bruiloften. Dat biedt voor het bruidspaar veel voordelen, waarover in een later blog meer. De bedoeling is dus dat zij voor langere tijd intensief betrokken zal zijn bij Tweemetervijf fotografie en met haar ontwikkeling de fotografie van Tweemetervijf fotografie in zijn geheel zal verhogen. Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in!

Alleen 1 probleem: ze is niet twee meter en vijf centimeter lang… :).