Trouwreportage Centraal Museum en Oudaen – previews van de bruiloft van Hanneke en Jorik.

Begin mei stond de bruiloft van Hanneke en Jorik op het programma. Een bruiloft die al lang in de agenda stond en waar we erg naar uitkeken; hij zou namelijk in het centrum van Utrecht plaatsvinden.

Bijzondere locaties had het bruidspaar daar uitgezocht; in de Nicolaïkerk zou de ceremonie plaatsvinden en in het het ernaast gelegen Centraal Museum de receptie. Daarna gingen ze met een groot deel van de gasten naar het aan de Oude Gracht gelegen Stadskasteel Oudaen, onder andere bekend vanwege hun eigen brouwerij in de kelder. Daar vonden het uitgebreide diner en de feestavond plaats.

Los van elkaar hadden ze hun voorbereidingen ‘s ochtends gedaan en kwamen ze ook apart aan bij de Nicolaïkerk. Hanneke had zich in een achteraf kamertje verstopt, zij wilde niet door de gasten en vooral haar aanstaande man gezien worden, dat mocht pas in de kerk! Jorik was intussen gastheer en verwelkomde alle gasten. Even later stond hij toch wel een beetje zenuwachtig voorin de kerk op zijn bruid te wachten. Samen met haar vader kwamen ze door de kerk aangelopen, wat een entourage daarvoor! Beiden waren ze erg onder de indruk van elkaar en waren de lachen niet van hun gezicht te krijgen.

Tijdens de ceremonie hadden ze ieder nog iets voor elkaar voorbereid: Jorik las twee gedichten voor, Hanneke speelde samen met haar vader op de piano een vier handen muziekstuk voor. Wat een indruk maakte dat! Onder luid gejuich en geklap konden ze even later elkaar feliciteren met hun huwelijk!

De gasten konden hun even later in de zaal van het Centraal Museum ook feliciteren en gingen we daarna al lopend door de stad hun trouwfoto’s maken. De talloze bruggen, steegjes en natuurlijk de Domtuin mogen daarbij niet ontbreken. Ook in de brouwerij van Oudaen hebben we nog wat foto’s gemaakt.

Daarna was het tijd voor een uitgebreid diner met hun gasten, gecombineerd met speeches, foto’s van vroeger en filmpjes. Wat een werk hebben hun gasten daarin gestoken! Na de koffie was het tijd voor de DJ om het bruidspaar uit te nodigen voor de openingsdans en was daarna direct de danszaal vol. Een fantastisch einde van een fantastische dag!